Tein ekaa kertaa elämässäni pekoniin käärittyjä parsoja. En ole käärinyt pekoniin ikinä mitään muutakaan, mutta nyt päätin kokeilla! Ja kannatti. Ihana helppo kesäherkku, joka sopii mainiosti niin grillijuhliin kuin arki-illallisellekin.
Pekoniin käärityt parsat:
- 2 pakettia pekonia
- Nippu tankoparsaa
- Pippuria
- Öljyä paistamiseen / uuni vuoan voiteluun
Lihapullat (1 pelti):
- 800g naudan 10% jauhelihaa
- psylliumia ( n. 3 rkl)
- kolme kananmunaa
- 1 sipuli
- suola, pippuri, valkosipuli oman maun mukaan
Ja tekeminen on yhtä helppoa kuin heinän teko.
Tee näin:
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Huuhtele parsat ja leikkaa tarvittaessa kovat kannat pois. Voitele uunivuoka (tai paista pannulla) ja kääri pekonit parsojen ympärille. Laita päälle pippuria.
Sekoita kulhossa kananmuna, mausteet ja sipuli pilkottuna. Lisää sitten jauheliha ja psylliumkuitu. Muotoile taikina valmiiksi pulliksi pellin päälle ja ei muuta kuin uuniin. Paistoin kaikki samaan aikaan, sekä pekoniparsat että lihapullat. Paistoaika lihapullilla n. 15 min ja pekoniparsoja pidin hieman pidempään, jotta pekonista tuli rapsakkaa.
Tarjoile raikkaan salaatin kanssa!
Ihanaa päivää kaikille herkkusuille!
xoxo, Elina