Olen viime aikoina lisännyt erilaisten pähkinöiden käyttöä itse ruoan valmistuksessa. Yleensä vain heittänyt niitä ruokiin sellaisenaan, mutta nyt cashewkastike oli kummitellut mielessä jo pitkään, joten päätin sellaista tehdä. Ja erittäin onnistunutta tuli. Ihanan kermaista.
Cashewkastike
- purkki kaurakermaa (esim. Kaslinkin pippurinen kerma)
- reilut kaksi kourallista cashewpähkinöitä (esim. Foodin)
- Inkivääriä (joko tuoretta tai purkista)
- Valkosipulia (joko tuoretta tai purkista)
- Maustamatonta tofua paketti
Tee näin: Liota cashewpähkinöitä parisen tuntia kulhossa veden seassa. Kun valmista, laita pähkinät blenderiin kaurakerman sekä mausteiden kera ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Käytin lisäksi maustamatonta tofua, jonka paistoin ensin pannulla. Kun tofut olivat saaneet väriä, kaadoin sekaan cashewkastikkeen ja annoin hetken hautua miedolla lämmöllä. Keitä samaan aikaan haluamasi pasta kattilassa.
Tarjoile tuoreiden kasvisten kanssa. Itse käytin parsaa ja tomaattia.
Ja oli taivaallisen hyvää..Cashew yhdistettynä kaurapohjaiseen kermaan on todella hyvä yhdistelmä!
Oletteko te kokeilleet cashewkastikkeen tekoa?
Zekkaa myös nämä ravintoaiheiset postaukset:
Maailman parhaat vohvelit aamupalaksi ( GL, Vegan)
Lumoavan ihana mansikkapirtelö (GL, Vegan)
Seuraa minua myös:
Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen
xoxo, Elina
4 kommenttia
Aika usein tulee tehtyä cashewkastiketta, mutta ilman kermaa. Liotan yleensä pähkinät yön ylin (tai väh. 2 tuntia), heitän blenderiin pienen vesitilkan kanssa, sitten lisään ravintohiivahiutaleita, mausteita ja vähän sitruunamehua ja blendaan sileäksi (lisään tarvittaessa vettä) 🙂 Tämä on ehkä vähän enemmän juustokastiketyyppinen maultaan.
Heippa Mimmu.
Kiitos kommentistasi ja vinkistä! Täytyypä kokeilla 🙂
Ihanaa ja aurinkoista vappua!
Elina
[…] Ravinto ja reseptit […]
[…] Ravinto ja reseptit […]