Omatekemä granola on terveellinen, helppotekoinen ja mikä parasta, maistuu taivaalliselle. En ole koskaan ollut mikään kaupan sokerimurojen ystävä, mutta voin varmaksi sanoa, että tämä oma tekemä granola lyö heittämällä 10-0 kaikki maailman valmismurot ja -myslit. Omatekemässä on aina se hyvä puoli, että olet tietoinen siitä mitä suuhusi laitat ja vältyt lisäaineilta 🙂
Oma tekemä Granola
Tarvitset:
- 6 dl kaurahiutaleita (gluteeniton)
- kourallinen manteleita
- kourallinen pähkinöitä oman maun mukaan(minulla oli kaapissa cashewia)
- kookoshiutaleita
- kourallinen kuivattuja karpaloita
- 2 tl ceylonin kanelia
- 1/2-1 tl hyvänlaatuista suolaa
- 2-3 rkl agavesiirappia (”vegeversio” hunajasta)
- n. 2dl kookosöljyä
- 1 banaani
Tee näin: Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Murskaa pähkinät ja mantelit sopivan kokoisiksi paloiksi (kiva pureskella). Itse jätin myös osan manteleista kokonaisiksi. Sekoita sitten kuivat aineet keskenään hyvin. Sulata kookosöljy vesihauteessa ja lisää se kuivien aineksien joukkoon. Tee sama agavesiirapille ja muussaa viimeisenä banaani joukkoon. Sekoita lopuksi hyvin. Kun valmista, levitä seos uunipellille ja laita uuniin noin 40 minuutin ajaksi. Kannattaa tarkkailla ettei kärtsää!
Nauti vaikkapa kasviperäisen jugurtin tai smoothien kanssa. Tai sellaisenaankin on super herkullista. 6/5 !
Oletteko tehneet itse granolaa kotona? Millaisia aineksia olette laittaneet siihen? 🙂
Mulla on jaettavana foodinin verkkokauppaan alekoodi ELINA20, jolla saa – 20% alennuksen tilauksesta! Foodinin verkkokauppaan pääset näppärästi täältä. (www.foodin.fi)
Seuraa minua myös:
Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen
xoxo, Elina
4 kommenttia
granola on hyvä joululahja sitä antanut usein itselle en niinkään tehnyt kun olen enemmän puuroihmisiä. aika samanlainen perusta eli kaura, pähkinät, kookoshiutale. siemenet toimii myös, kookosöljyä en käytä rypsi parempi rasvakoostumus ja halvempi. aika paljon tuota kookosöljyä laitat eikö tule ”rasvaista”? yksi hyvä vähän erikoisempi granola löytyy ruotsalaiselta bloggaajalta jos kaipaa vaihtelua: 250 g (6 dl) havregryn (eller boveteflingor)
150 g mantelirouhetta
1,5 dl kokoshiutale
2 rkl chiaa
3 tlk lakritsijauhetta
2 tlk inkiväärijauhetta
1dl öljyä
2rkl hunajaa tai siirappi jos haluaa vegaanisen
1dl kurpitsansiemeniä
1,5dl kuivattuja marjoja
Kiitos vinkistä!
Kuulostaa hyvälle myös tuo ohje! Itse en huomannut, että olisi tullut överi rasvainen..koostumus oli minusta täydellinen 🙂
Kivaa viikkoa!
Karpaloita ei kannata uuniin laittaa, vaan lisätä vasta jäähtyneeseen granolaan. 🙂
Moi Anette!
Aijaa, hyvä tietää! Olisi mielenkiintoista tietää miksi? 🙂
Kivaa viikkoa!