Makaronilaatikko on kotiruokien aatelia ja meidän taloudessa kun ollaan vähennetty lihansyömistä rutkasti, niin soijamakaronilaatikko oli laitettava tulille. Me ei kuitenkaan olla kokonaan lihattomalla, vaan liha kuuluu enemmänkin sellaisiin spesiaaleihin ravintolaruokiin eli kotiin ei osteta tai jos ostetaan niin todella harvoin (muutama kerta vuodessa ehkäpä).
Mulla löytyy kotoa kaapista soijarouhetta (vaaleaa ja tummaa) ja pitkään mietin mitä niistä tekisi. Soijarouhe sopii super hyvin esim bolognesekastikkeeseen, mutta taipuu se yhtä lailla makaronilaatikkoonkin! Soijamakaronilaatikko on super hyvää ja mä en suoraan sanottuna huomaa eroa jos tekisi jauhelihalla. Voisi siis hyvin hujata ruokapöydässä! 😀
Soijamakaroilaatikko
Tarvitset:
- noin 250 g tummaa makaronia
- noin 3 dl raakaa soijarouhetta ( Esim Soy Appetit)
- 4 dl Fazer aito kaurajuomaa
- 3 kananmunaa
- noin 200 g Emmental-juustoraastetta
- puolikas punasipuli (isosta punasipulista)
- Suolaa
- Pippuria
- Ripaus chilijauhetta
Tee näin: Keitä makaronit. Keitä myös soijarouhetta muutama minuutti, se turpoaa aika nopeasti. Paista sillä välin punasipuli pannulla öljyssä. Lisää tähän sekaan soijarouhe ja haluamasi mausteet. Itse laitoin vain suolaa ja pippuria sekä ihan pienen ripauksen chilijauhetta. Yritän nyt vältellä voimakkaita mausteita närästyksen takia (ah mikä ihana raskaus).
Tee sitten munamaito eli sekoita keskenään kananmunat ja kaurajuoma. Tämä kaadetaan sitten matalaan vuokaan makaroni-soijasipuliseoksen päälle. Viimeisenä ripotellaan Emmental -juustoraaste. Paista soijamakaronilaatikkoa uunissa noin 20-30 min 175 asteessa. Kannattaa tarkkailla, että laatikko ei kuivu liikaa. Tarjoile kasvisten ja ketsupin kera. Ai, että miten hyvää oli.
Mietin tätä ruokaa tehdessä, että mitähän tuleva pieni poikani tykkää sitten syödä..mistä tulee hänen lempiruokaansa? En kestä miten ihanaa! Mun lapsuuden lempiruoka muuten taisi olla juurikin makaronilaatikko.
Lähteekö tämä soijamakaronilaatikko testiin? 🙂
Tsekkaa myös nämä reseptit:
Täytetyt paprikat – täydellinen kesäruoka
xoxo, Elina