Tekemämme vohvelit muistuttivat minua lapsuudestani. Käytiin äidin kanssa usein kesäisin Naisvuorella Mikkelissä syömässä vohvelit kermavaahdolla ja hillolla. Toki myös kotona tehtiin vohveleita silloin tällöin. Nyt kuitenkin viime kerrasta oli paljon aikaa, joten päätimme tehdä yhdessä täysin vegaanisia vohveleita, ja hitsi vie olivat hyviä. Näitä söisi vaikka joka aamu!
Vohvelit (vegaaninen ja gluteeniton)
- 1 banaani
- chiageeliä (2 rkl chiasiemeniä + 6 rkl vettä + turvotus)
- 400 ml kauramaitoa
- 1 dl tattarijauhoa
- 1 dl mantelijauhoa
- ripaus bourbour vaniljauutetta
- 1/2 tl kardemummaa
- 1 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
Paistamiseen kookosöljyä.
Tee näin: Laita vohvelirautakuumenemaan. Sekoita kuivat aineksen ensin keskenään ja lisää sitten joukkoon nesteen chiageelin kanssa. Sekoituksen voit tehdä blenderissä, monitoimilaitteessa tai vaikkapa sauvasekoittimella. Muista voidella rauta kookosöljyllä ennen vohvelien paistamista, muuten taikina jää siihen kiinni. Paista ruskeiksi ja rapeiksi.
Huom. Foodinin Bourbon vaniljauutejauhe on erittäin aromirikasta. 1 maustemitta vastaa 1 rkl tavallista vaniljajauhetta eli bourbonia riittää pieni ripaus tuomaan makua! Erittäin riittoisa purnukka ja aivan ehdoton keittiössäni.
Tarjoiluehdotus:
Terveellisempi vadelmahillo al`a elina:
- Kotimaisia vattuja
- Loraus agavesiirappia
- ripaus bourbour vaniljauutetta
Survo ainekset tasaiseksi massaksi. Halutessasi voit tehdä vielä kermavaahdon vaikka kookosmaidosta.
Lue myös:
Granola – aamupalavinkki (Gl, Vegan)
Maukkaampi arkiruoka hakusessa?
Chiatuorepuuro kerroksittain ( GL, Vegan)
Seuraa minua myös:
Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen
xoxo, Elina
2 kommenttia
Hei, onko tattarijauho pakollinen lisä vai voisiko mennä pelkällä mantelihauholla? Oletko testannut? 🙂 muuten resepti vaikuttaa hyvältä!
Moikka Hanna!
En oo testannut pelkällä mantelijauholla, mutta luulen että onnistuu mainiosti ilman tattarijauhojakin! 🙂
Kivaa alkavaa viikkoa!
Elina