NYHTÖKAURA – KASVISPAISTOS

Kirjoittanut: Elina Ada Sofia

Nyhtökaura on uusi tuttavuus edesmenneeltä kesältä. Tätä kasvisruokaa voi syödä sellaisenaan, valmistaa herkulliseksi kasvispaistokseksi tai käyttää kastikkeissa. Minusta nyhtökaurapalat ovat itsessään hieman kuivahkoja, joten sen kanssa tarvitsee ehdottomasti jonkun hyvän kastikkeen tai valmistaa juurikin paistokseksi niinkuin minä tein. Seuraavana to-do listallani on nyhtökauraburgerit omatekemän majoneesin kera.

Ravintosisältö

Nyhtökaura on proteiinipitoinen kasvipohjainen elintarvike, joka koostuu kaurasta ja palkokasveista (härkäpapu, keltaherne). Nyhtökaura ei sisällä soijaa eikä vehnägluteiinia, siinä on 30% proteiinia, 10 % hiilareita ja noin 5 % rasvaa 100 grammassa. Kuitenkin nyhtökauraa valmistetaan myllyissä, joissa on mahdollisesti käsitelty vehnää, joten se voi sisältää alle 0,1 g gluteiinia. Nyhtökaura ei tosiaan vaadi kypsentämistä eli se on kätevä ottaa evääksi sellaisenaan ja lisätä vaikka salaatin joukkoon.

Nyhtökaura – kasvispaistos

Tarvitset:

  • 250 g Nyhtökaurapaketti
  • 1 dl härkäpapurouhetta
  • 1 punasipuli 
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1/2 isosta kesäkurpitsa
  • Hieman suolaa, pippuria, chilijauhetta
  • Puolikas sitruunan mehu
  • Paistamiseen kookosöljyä
  • Oliiviöljyä

Tee näin:

Laita ensimmäisenä pannulle kaikki sipulit ja kuullota hetki. Lisää sitten nyhtökaurapalat sekä härkäpapurouhe. Paista hetki ja lisää sitten joukkoon kesäkurpitsa, mausteet ja purista puolikas sitruunanmehu. Lorauta päälle hieman oliiviöljyä ja anna hautua hetki miedolla lämmöllä ennen tarjoilua.

Tämän herkullisen nyhtispaistoksen kylkeen voit lisätä haluamasi lisukkeen tai syödä sellaisenaan. Gluteiiniton spagetti toimii esimerkiksi hyvin 🙂

Kävin myös pari viikkoa sitten Roots kahvilassa, jossa tarjoillaan mm. herkullista nyhtökaurahampparia ja salaatteja. Vahva suositus!

Mitä mieltä te olette nyhtökaurasta? Hitti vai huti? 🙂

Seuraa minua myös:

Instagram: @elinaadasofia
Snapchat: elinaleskinen
Facebook: www.facebook.com/elinaadasofia
Youtube: elinaleskinen 

xoxo, Elina

Lue nämäkin postaukset

3 kommenttia

ninna 10.9.2017 - 18:05

Maistoin paprikatomaattimausteista ja ok oli. ei mikään makuelämys arvosana antaisin 3+/5. entä itse? maistanut kaikkia? hinta kirpaisee ylihinnoiteltu tuote. toiv saisi lisää nyhtistuotteita ja halvempia sellaisia esim säilyke olis kätevä

Reply
elinaadasofia 11.9.2017 - 02:42

Moikka ninna!

Mä oon syönyt vaan sitä perus maustamatonta. Täytyisikin testata niitä muita. Jotenkin tykkään kaikista eniten ”simppelin” makuisesta ruuasta ja siksi niiden testaus kai jäänyt. Tykkään itse myös maustaa mielummin.

Ja joo sanoppa muuta, hinta saisi tulla alas reilusti. Mutta jospa ihmiset tykästyisivät siihen ja kulutus kasvaisi niin silloin hinnankin luulisi tulevan alaspäin 🙂

Mukavaa viikkoa!

Reply
KASVISSYÖJÄ - SAATKO TARPEEKSI PROTEIINIA? - Elina Ada Sofia 8.5.2018 - 01:44

[…] Nyhtökaurakasvispaistoksen ohje täällä. […]

Reply

Jätä Kommentti