Tehtiin äidin kanssa mökillä täydellistä kesäruokaa – täytetyt paprikat sopii niin moniin hetkiin. Lounaaksi, illalliseksi..ja parasta kun voi tuunata täytteet omien mieltymysten mukaan. Tehtiin vegeversioita, mutta täytteeksi sopii aivan hyvin vaikka jauheliha, kana..Me laitettiin täytteeksi mm kvinoaa, mutta aivan yhtä hyvin voi laittaa vaikka riisiä, hirssiä tai tehdä vähähiilarisia versioita laittamalla täytteeksi pelkkää proteiinia ja kasviksia. It`s up to you!
Täytetyt paprikat
Tarvitset:
- Kvinoaa
- Fetajuustoa (jos haluat täysin vegaaniversion niin laita vegejuustoa tai jätä kokonaan pois)
- Paprikoita
- Tomaattia
- Purjosipulia
- Savupaprikajauhetta
- Juustokuminaa
Tee näin: Halkaiset paprikat puoliksi ja laita uuniin 200 asteeseen noin 30 minuutiksi. Huuhtele sillä välin kvinoa (vaikuttaa makuun, ilman huuhtelua voi tulla kitkerän makuista) ja laita keittymään kattilaan noin 20-30 minuutiksi. Pilko myös tässä välissä kaikki muut täyteainekset ja sekoita keskenään kulhossa. Lisää sitten joukkoon kvinoa, kun valmista. Lopuksi lisää täyte uunissa pehmitettyihin paprikoihin ja tarjoile lämpimänä. Täytteiden lisäämisen jäljeen voi vielä pitää hetken uunissa, jos tarvis.
Täydellinen kesäruoka! Täytyy kokeilla eri täytteillä..
Yhdestä paprikasta tulee mielestäni hyvä annos yhdelle. Ainakin mä söin heittämällä molemmat puolikkaat. Äiti ja iskä söivät vain yhden puolikkaan per naama.
Ootko sä tehnyt täytettyjä paprikoita? Mitä oot laittanut täytteeksi? Tosi helppo ja herkullinen ruoka! 🙂
xoxo, Elina
2 kommenttia
Mun lempitäyte on protskuna quorn-rouhetta grillimausteella ja savupaprikalla maustettuna, ja sit vaihtelevasti kasviksia, kuten punasipulia, tomaattia, kesäkurpitsaa yms. Lisäks vielä tuoreita yrttejä ja jotain maukasta juustoa, kuten koskenlaskijaa tai jotain vaikka vegenä vuustokuutioita 🙂 kesäisin tykkään ihan grillata pintaa paprikoihin ja paistaa ne loppuun täytteen kanssa.
Kuulostaapa ihanalle! Täytyy kokeilla joskus tuota quornia! 🙂