Reissun jälkeen on aina ihana palata Suomessa normaaliin kotiruokailuun. Ja koska ollaan kotona päätetty, että pidetään pari kertaa viikossa kasvisruokapäivä, kokkailtiin nyt viikonloppuna härkäpavusta ja tofusta paistosta. Oon aina ollut mahdoton lihansyöjä, mutta viime aikoina kasvisruoka on nostanut pintaansa meidän taloudessa. Lihansyönti on melko luontoa kuormittavaa, joten kasvisruokapäivät pari kertaa viikossa on jo iso muutos omassa elämässä. Haastan muutkin kokeilemaan samaa 😉
Tarvitset (4 annosta)
- 2 pakettia tofua
- härkäpapu-rouheseuosta 2 dl
- suolaa 1 tl
- mustapippuria 1 tl
- valkosipulirouhetta 1 tl
- cayenne pippuria 1 tl
- Lidlin pakaste tilli
- riisiä
- Kookosöljyä
Tee näin:
Paista tofu ja härkäpavut pannulla kookosöljyssä. Lisää joukkoon mausteet (valkosipuli, suola, mustapippuri, cayanne pippuri ja tilli viimeisenä) ja keitä riisi.
Tarjoile tuoreiden kasvisten kanssa ja nauti! Oli super hyvää ja maukasta. Tofuun meillä oli kotona pienet ennakkoluulot, koska sehän on itsessään aika mautonta (maustamaton siis), mutta juurikin oikeanlaisella ja reilulla maustamisella siitä saa loihdittua super herkullisen aterian! Ja toi härkäpapurouheseos (ylin kuva) on ihan 10/10 tuote. Näyttävät vähän koiranraksuilta, mutta maku on hyvä ja tuovat kivaa tekstuuria ruokaan. Loistava lihankorvike!
Otan myös mielelläni vastaan kasvisruokavinkkejä! 🙂
Muista seurata myös @elinaadasofia ja snapchatissa: elinaleskinen
xoxo, Elina
2 kommenttia
kavisruoka cayanne pakate? kirjoitusvirheitä? vinkit: quorn on hyvää tosin ei vegaanista suosittelen rouhetta ja paloja. hälsans kök rouhe on myös hyvää pihveistä en pitänyt.
Moikka Ninna!
Haha, kiitos korjauksista! Olenpas ollut unenpöpperössä kun kirjoitin tätä aamulla!
Quornia en olekaan kokeillut, täytyy ehdottomasti testata!Kiitti vinkistä! 🙂