<\/figure><\/div>\n\n\n\nAstetta terveellisemm\u00e4t hampurilaiset<\/h2>\n\n\n\n Hampurilaisiin tarvitset:<\/strong><\/p>\n\n\n\nLidlin 100% kaurasyd\u00e4mi\u00e4 (sopii loistavasti hampparien kanneksi!)<\/em><\/li>10% jauhelihaa ( ostettiin 800g, josta tehtiin 9 hampurilaispihvi\u00e4)<\/em><\/li>Avokadoa<\/em><\/li>Tomaattia<\/em><\/li>Gouda juustoa<\/em><\/li>Mausteita (lihan sekaan laitettiin suolaa, pippuria ja valkosipulia)<\/em><\/li><\/ul>\n\n\n\nBataattiranskalaiset<\/strong><\/p>\n\n\n\n4 pient\u00e4 bataattia (n\u00e4ist\u00e4 tuli 2 pellillist\u00e4)<\/em><\/li>2 rkl maissit\u00e4rkkelyst\u00e4<\/em><\/li>Mausteita (pippuri, paprikamauste, valkosipuli)<\/em><\/li>Oliivi\u00f6ljy\u00e4<\/em><\/li><\/ul>\n\n\n\nTsatsiki-kastike<\/strong><\/p>\n\n\n\nTurkkilaista jugurttia<\/em><\/li>Kurkkua<\/em><\/li>Sitruunamehua<\/em><\/li>Pippuria<\/em><\/li><\/ul>\n\n\n\nTee n\u00e4in: <\/strong><\/p>\n\n\n\nMausta raaka jauheliha kulhossa ja muotoile pihveiksi. Paista uunissa noin 20 minuuttia 220 asteessa.<\/p>\n\n\n\n
Kuori ja pilko bataatti sopivan kokoisiksi palasiksi. Huomioi, ett\u00e4 bataattiranskalaiset kutistuvat hieman uunissa eli \u00e4l\u00e4 leikkaa liian pieniksi. Pese bataattiranskalaiset ja kuivaa hyvin. Ensin siis pest\u00e4\u00e4n bataatin oma t\u00e4rkkelys pois ja sen j\u00e4lkeen lis\u00e4t\u00e4\u00e4n maissit\u00e4rkkelys. T\u00e4m\u00e4 on t\u00e4rke\u00e4 vaihe rapsakkuuden kannalta! Kun bataattiranskalaiset on pesty, lis\u00e4\u00e4 pussiin maissit\u00e4rkkelys ja bataatit. Muovipussissa on k\u00e4tev\u00e4 sekoittaa koko setti. Lis\u00e4\u00e4 t\u00e4m\u00e4n j\u00e4lkeen \u00f6ljy muovipussiin ja sekoita tasaiseksi. Mausteet olisi voinut laittaa my\u00f6s t\u00e4h\u00e4n sekoituspussiin, mutta itse ripottelin ne vasta pelill\u00e4 bataattien p\u00e4\u00e4lle. Bataattiranskalaiset kannattaa muuten levitt\u00e4\u00e4 pellille ilmavasti. Paista 220 asteessa noin 30-40 minuuttia. Kannattaa vahtia ja sekoitella hieman v\u00e4liss\u00e4 – sitten kun v\u00e4ri\u00e4 alkaa tulla pintaan, niin pois uunista. Viimeisen\u00e4 ennen tarjoilua lis\u00e4\u00e4 suola. T\u00e4m\u00e4 suolan lis\u00e4\u00e4minen viimeisen\u00e4 vaikuttaa my\u00f6s rapsakkuuteen eli \u00e4l\u00e4 lis\u00e4\u00e4 ennen paistoa. <\/p>\n\n\n\n
Tsatsikin tein mututuntumalla omasta p\u00e4\u00e4st\u00e4 ja siis lis\u00e4sin kulhoon n. 5 rkl turkkilaista jugurttia, raastoin palasen kurkkua ja lorautin sitruunamehua. Lis\u00e4ksi ripottelin hieman pippuria joukkoon. T\u00e4m\u00e4 kastike sopii hyvin sek\u00e4 ranskalaisille, ett\u00e4 itse hampparin v\u00e4liin tuomaan mehevyytt\u00e4. Eritt\u00e4in fresh vaihtoehto majoneesille!<\/p>\n\n\n\n
Kun kaikki valmista, kokoa hampurilainen mieleisell\u00e4si tavalla ja nauti l\u00e4mpim\u00e4n\u00e4. Paahdoin kaurasyd\u00e4mi\u00e4 hetken leiv\u00e4npaahtimella, jotta kannetkin olivat l\u00e4mpimi\u00e4. <\/p>\n\n\n\n
<\/figure><\/div>\n\n\n\n <\/figure><\/div>\n\n\n\n <\/figure><\/div>\n\n\n\n <\/figure><\/div>\n\n\n\n <\/figure><\/div>\n\n\n\n <\/figcaption><\/figure><\/div>\n\n\n\nTuleeko tehty\u00e4 kotona hamppareita? Omatekem\u00e4t on kyll\u00e4 super hyvi\u00e4!<\/p>\n\n\n\n
Ihanaa p\u00e4iv\u00e4\u00e4 teille!<\/p>\n\n\n\n
Seuraa minua my\u00f6s:<\/strong><\/p>\n\n\n\nInstagram: @elinaadasofia<\/a><\/strong>Snapchat: elinaleskinen<\/strong>Facebook: www.facebook.com\/elinaadasofia<\/strong>Youtube: elinaleskinen <\/strong> <\/p>\n\n\n\nxoxo, Elina<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"
Terveellisemm\u00e4t hampurilaiset valmistuvat helposti kotona ja parastahan on kun saa valita itse mit\u00e4 laittaa t\u00e4ytteeksi. Me \u00a0ei oltu tehty pitk\u00e4\u00e4n…<\/p>\n","protected":false},"author":2,"featured_media":28515,"comment_status":"open","ping_status":"open","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[38],"tags":[135,350,424,600,989,1022,1188],"yoast_head":"\n
Terveellisemm\u00e4t hampurilaiset + rapeat bataattiranskalaiset - Elina Ada Sofia<\/title>\n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n\t \n\t \n\t \n \n \n \n\t \n\t \n\t \n